Το νέο μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στο… ψυγείο σας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια νέα επιστημονική έρευνα θα κάνει τους λάτρεις του τυριού να πανηγυρίζουν!

Σύμφωνα με το Nature Medicine, το αγαπημένο έδεσμα συνδέεται με την μακροζωία. Η έρευνα τονίζει πως η κατανάλωση σπερμιδίνης, ουσίας που υπάρχει στο παλαιωμένο τυρί, μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή σας!

Οι ερευνητές αρχικά έλεγξαν τις επιπτώσεις της σπερμιδίνης σε ποντίκια και αρουραίους και ανακάλυψαν πως αύξησε το προσδόκιμο ζωής τους.

Στη συνέχεια έκαναν γκάλοπ σε 800 Ιταλούς για την δίαιτά τους. Αυτοί που κατανάλωναν περισσότερη σπερμιδίνη είχαν χαμηλότερη πίεση, 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ουσιαστικά η έρευνα δείχνει πως η κατανάλωση τυριού βοηθά στην αποφυγή των κυριότερων προβλημάτων υγείας που οδηγούν στον θάνατο.

Αλλά πριν ορμίσετε να αδειάσετε όλο το τυρί του κοντινού delicatessen καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα παρακάτω. Το τυρί ναι μεν βοηθά, αλλά είναι συνδεδεμένο και με την παχυσαρκία, πράγμα που μηδενίζει τις επιδράσεις της σπερμιδίνης.

Την εν λόγω ουσία μπορείτε να την βρείτε ακόμη στον αρακά, το καλαμπόκι, στα φασόλια σόγιας, που είναι κατά γενική ομολογία πιο υγιεινές επιλογές.

Το άρθρο Το νέο μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στο… ψυγείο σας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα