Γράμμα Ζ στα ρωσικά άρματα: Τι θέλει… να πει η Ρωσία;

Πολλοί αναρωτιούνται τι συμβολίζει το γράμμα «Ζ» που έχει αποτυπωθεί πάνω στα ρωσικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης που κινούνται στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Το γράμμα που είναι ζωγραφισμένο μέσα σε ένα λευκό τετράγωνο έχει κάνει αρκετούς να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη σημασία του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, παρά μόνο εικασίες. Και όλα αυτά στον απόηχο της αναγνώρισης των ρωσόφωνων επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας από τον Πούτιν. Στρατιωτική πηγή στην ουκρανική πρωτεύουσα δήλωσε στη εφημερίδα Sun ότι το γράμμα

«Z» «υποδηλώνει ότι οι τελικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε δύναμη επίθεσης, ιδιαίτερα από αέρος όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα και οχήματα και θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φιλικών πυρών».

I wonder if the "Z" is big enough. https://t.co/jRXDKYBi9n pic.twitter.com/8XO7JvEGiK

— Rob Lee (@RALee85) February 19, 2022

Διπλωματικές πηγές στο Κίεβο δήλωσαν επίσης στη Sun ότι είναι πλέον «ευρέως κατανοητό» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη αποφασίσει να εξαπολύσει μια αιματηρή και καταστροφική εισβολή. Μια θεωρία, που φέρεται να προέρχεται από «μισθοφόρους» από την ομάδα Wagner – μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση της οποίας τα μέλη φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις – υποδηλώνει πως το «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι – μια αναφορά στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον σημερινό τοπ εχθρό της Ρωσίας.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times, μια άλλη, πιο ανησυχητική θεωρία θέλει το «Ζ» να αντιπροσωπεύει το «σημείο σημείο χωρίς επιστροφή» ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι τα σημάδια θα μπορούσαν να υποδεικνύουν οχήματα που έχουν κατανεμηθεί σε συγκεκριμένους ρόλους ή ακόμη και το σχηματισμό μιας νέας μονάδας μάχης. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο μυστήριο προστίθεται επίσης πως το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο της Ρωσίας, ωστόσο, οι τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας ονομάστηκαν «Επιχείρηση Ζ» με σχεδόν 200.000 στρατιώτες να βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την Ουκρανία και μια ενδεχόμενη επίθεση σε αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα