Το μεσημέρι η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικα

Στις 14:00 σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι θα γίνει η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικα. Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή και παρά τις διαβουλεύσεις, τελική συμφωνία για την οριστικοποίηση της δέσμης μέτρων δεν αναμένεται να επιτευχθεί εντός του Σαββατοκύριακου, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς. Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως εκτίμησε και ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η «γεφύρωση» των διαφορών που παραμένουν. «Κάθε μέρα προκύπτει και κάτι άλλο» σχολίαζε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία για την αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Η τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα για την διετία 2015 - 2016 χωρίς προς το παρόν να έχει προσδιορίσει το ποσό, καθώς εκτιμά ότι η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών.

Η τρόικα θα παραθέσει στον κ. Στουρνάρα στοιχεία για τις προαπαιτούμενες δράσεις, όπως αυτή τα έχει επεξεργασθεί, προκειμένου να νομοθετηθούν άμεσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει προεργασία και το 70% των διαρθρωτικών αλλαγών θα προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών και πάντως πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου.
Για τις υπόλοιπες θα επιχειρηθεί να έχουν υιοθετηθεί μέχρι την εκταμίευση της δόσης.
Έτσι, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδια και τροπολογίες που θα ρυθμίζουν τις εκκρεμότητες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα