Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης πάνω σε νερό

Ένα γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, που θα επιπλέει στο νερό, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μια βρετανική εταιρεία ύδρευσης, η United Utilities σε έναν ταμιευτήρα νερού, τον Γκόντλεϊ, που βρίσκεται κοντά στο Μάντσεστερ. Στόχος της εταιρείας είναι να επωφεληθεί από αυτή τη νέα τεχνολογία και να μειώσει το ενεργειακό της κόστος, αναπτύσσοντας επάνω στο νερό 12.000 πάνελ, τα οποία θα κοστίσουν 3,5 εκατομμύρια

λίρες (κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ).

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ πάνω στο νερό είναι η δεύτερη που θα γίνει στη Βρετανία καθώς υπάρχει μια με 800 πάνελ στο Μπέρκσαϊρ, όμως είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους καθώς θα καλύπτει έκταση 45 στρεμμάτων, ενώ είναι, όπως αναφέραμε και πριν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και η δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο στην Ιαπωνία.

Η εγκατάσταση των πάνελ αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα στη δεξαμενή Γκόντλεϊ στο Κριέιτερ Μάντσεστερ και θα αποφέρει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την επεξεργασία του νερού. Μάλιστα θα είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα και έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά με το νέο χρόνο και η ενέργεια που θα παράγεται θα πλησιάζει τις τρεις γιγαβατώρες.

Δείτε στο βίντεο την κατασκευή του Μπέρκσαϊρ:

Πηγή: manchestereveningnews.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα