Το Ισραήλ «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως» λέει η Χαμάς

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Παλαιστίνη καθώς ο διοικητής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι σκοτώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα. Το γεγονός, επιβεβαίωσαν τόσο η Χαμάς όσο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, η επιδρομή «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως». Ανταποκριτές στην πόλη της Γάζας αναφέρουν ότι ακούγονται πυρά, ενώ ισραηλινή αξιωματούχος δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επιδρομές στην περιοχή.

Η

υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού του Ισραήλ, Σιν Μπετ, αναφέρει πως σκότωσε τον Τζααμπάρι λόγω της «δεκαετούς τρομοκρατικής του δραστηριότητας».

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς που σκοτώνεται σε τέτοιου είδους επίθεση εδώ και τέσσερα χρόνια, από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

«Ο Τζααμπάρι ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και την καθοδήγηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Η εξουδετέρωσή του σήμερα είναι ένα μήνυμα προς τους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι αν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πληγούν», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σιν Μπετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα