Το γεγονός του 2013: Ο ξαφνικός «θάνατος» της ΕΡΤ

Η «Αττική free press» γυρίζει πίσω… τον χρόνο και «θυμάται» το γεγονός, που μαζί με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην χρονιά που φεύγει. Ήταν 11 Ιουνίου, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωνε το «λουκέτο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ).

«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται

θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για “ιερές αγελάδες” που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού. Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα…», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τους πολίτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πυροδοτώντας αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα, σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και φυσικά στους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι από εκείνη τη στιγμή κήρυξαν έναν… ανένδοτο αγώνα για να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ.

Συνεχείς καθημερινές κινητοποιήσεις και συναυλίες συμπαράστασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η Δημοκρατική Αριστερά αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα, πολιτική και κοινωνική ένταση, αστυνομικές δυνάμεις σε εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα συνέθεσαν το σκηνικό με φόντο το «μαύρο» στην ΕΡΤ (σ.σ. διακοπή σήματος). Εν τέλει απολύονται 2.656 άτομα και εκπέμπει μετά από λίγο καιρό η ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) ως μεταβατικός φορέας, που μετέπειτα μετονομάζεται σε ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) με προσλήψεις 800 ατόμων, βγάζοντας μέχρι σήμερα κανονικό πρόγραμμα και αναλαμβάνοντας αθλητικές διοργανώσεις. Εξάλλου, από τη νέα χρονιά αναμένεται ο μόνιμος φορέας (ΝΕΡΙΤ) με περίπου 600 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ΔΤ έχει «βγει στον αέρα» οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν για σχεδόν 5 συνεχείς μήνες να κάνουν πρόγραμμα μέσα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη Μεσογείων. Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο 7 Νοέμβρη, όταν τα ΜΑΤ, με εντολή του εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και προχώρησαν ακόμη και σε προσαγωγές δημοσιογράφων και αλληλέγγυων στην ΕΡΤ, που εμπόδισαν την είσοδό τους στο κτίριο. Η ΕΡΤ ανήκει πλέον στην ιστορία…

Keywords
Τυχαία Θέματα