Το γάλα προστατεύει από τον καρκίνο του παχέους εντέρου

Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού πανεπιστημίου του Lund, μια πρωτεΐνη του γάλατος είναι ικανή να μειώσει σημαντικά το ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου. Ήδη προηγούμενες μελέτες είχαν αποκαλύψει την ευεργετική δράση του γάλατος ως «ασπίδα» στην ανάπτυξη διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου και τώρα έρχεται να προστεθεί η εν λόγω έρευνα, που υποστηρίζει ότι το γάλα προστατεύει από τον καρκίνο του παχέους εντέρου.

Ειδικότερα,

η καθηγήτρια Stina Oredsson και η ομάδα της βρήκε ότι η πρωτεΐνη «Lfcin4-14» μειώνει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του παχέος εντέρου, αρκεί ωστόσο κάποιος να πίνει τακτικά και επί σειρά ετών γάλα.

Η Oredsson σχολίασε: «Οι αλλαγές που εντοπίσαμε στις απεικονιστικές εξετάσεις υποστηρίζουν την υπόθεσή μας ότι η θεραπεία με την πρωτεΐνη “Lfcin4-14” οδηγεί σε σημαντική επιδιόρθωση του DNA που έχει υποστεί βλάβες. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι το γάλα έχει σαφώς προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να γίνουν περαιτέρω έρευνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα