Το ‘έλεος’ των ανθρώπων για τους Σύριους πρόσφυγες επικαλείται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Έκκληση για βοήθεια των προσφύγων από την Συρία απηύθυνε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, μετά από την επίσκεψή του σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία.

Ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κος Θεόφιλος, ο οποίος προεδρεύει του ‘Συμβουλίου Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής’, επισκέφθηκε τον καταυλισμό Σύριων προσφύγων στην Ιορδανία, όπου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «αποτελεί ηθικό χρέος της εκκλησίας να συμπαρασταθεί και να υποστηρίξει

τους πρόσφυγες αυτούς που έχουν ανάγκη της αγάπης κι της στοργής όλων!».

Ο προϊστάμενος του καταυλισμού, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα της ‘Υπηρεσίας Προσφύγων Ο.Η.Ε.’ στην βορειοανατολική περιοχή της Ιορδανίας κοντά στην πόλη Ζαάταρ, πληροφόρησε τον κο Θεόφιλο ότι έχουν καταφύγει εκεί, για να αποφύγουν τις καταστροφικές συνέπειες της συρράξεως στην Συρία, 3.000 πρόσφυγες [χριστιανοί και μουσουλμάνοι], των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινώς.

Ο Μακαριότατος διαπίστωσε ότι παρά την βασική στοιχειώδη οργάνωση ζωής και διαμονής από μέρους της Ιορδανικής κυβέρνησης και των ανθρωπιστικών οργανισμών, υπάρχει ακόμα ανάγκη για βασικά είδη τροφίμων, υγιεινής, φαρμάκων και ενδυμάτων, επειδή τα άτομα που ζήτησαν και βρήκαν καταφύγιο εκεί έφθασαν στον καταυλισμό χωρίς να έχουν τίποτε μαζί τους, εκτός από τα ρούχα που φορούσαν.

Ο κος Θεόφιλος δέσμευσε την ‘Ορθόδοξη Εκκλησία’ να ενεργοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση, από την οποία θα μπορούσε να εξασφαλισθεί βοήθεια για τους Σύριους πρόσφυγες και ιδιαιτέρως για τα παιδιά που διαμένουν στον καταυλισμό Ζαάταρ.

Ως τρόπους αμέσου και εμπράκτου συμπαραστάσεως ο Μακαριότατος υπέδειξε την αποστολή από το ‘Πατριαρχικό Γραφείο’ στο Αμμάν παιγνιδιών και υλικών ιχνογραφίας για τα προσφυγόπουλα και την επείγουσα έκκληση που απηύθυνε προς την οργάνωση «Γιατροί Δίχως Σύνορα» της Ελλάδος, για να μεταβούν στον προσφυγικό καταυλισμό και να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους, σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ζήτησε από όλους τους ευσπλαχνικούς ανθρώπους του κόσμου να συμβάλουν στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα