Το Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με εκδηλώσεις χορού, θεάτρου, λόγου και μουσικής γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 17 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν από κοινού με άλλους πολιτιστικούς φορείς και καλλιτέχνες και αποσκοπούν στο διάλογο ανάμεσα στα αρχαία αριστουργήματα που φιλοξενεί το Μουσείο και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Μικροί και μεγάλοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δράσεις που προάγουν την αμοιβαία κατανόηση του παλαιού με το νέο, η οποία

λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος στη διαδικασία της αλλαγής των στάσεων και των αντιλήψεων και στην κοινωνική συνοχή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναλυτικά ως εξής:

Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12.00 Αίθουσες 11, 13, 15, 17 και 34

Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΗΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, με τίτλο «Ασκήσεις ετοιμότητας». Το χοροθέατρο παρουσιάζεται σε πέντε από τις αίθουσες της Συλλογής Γλυπτών του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν τους χορευτές των ασκήσεων ετοιμότητας σε πέντε ολιγόλεπτες στάσεις-«ασκήσεις». Πρόκειται για μια παραγωγή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας « Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013. La Bottega delle voci- Centro di Produzione Teatrale II - La Bottega II". Σκηνοθεσία - χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας. Είσοδος ελεύθερη, χωρίς να είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Κυριακή 19 Μαΐου

Ώρα 11.00 Αίθριο. Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ΑΦ01 και η μαγική Ίυγγα» για μικρούς και μεγάλους με πήλινες κούκλες από το Κουκλοθίασο «Ψευτιά με Αυτιά». Μια ιστορία δράσης και μυστηρίου για μικρούς και μεγάλους που αφορά στην ευαισθητοποίηση των θεατών για την αρχαιοκαπηλία. Για παιδιά άνω των 4 ετών. Απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής κατά προτεραιότητα.

Ώρα 12.30 Αίθριο. «Πριν τη φωτιά…» Ο Προμηθέας Δεσμώτης σε μια αφήγηση για μεγάλους από την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και το μουσικό Γιάννη Ψειμάδα, που θα αποδώσει μελοποιημένα χορικά του Αισχύλου. Δεν απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, Επιλεγμένες Αίθουσες

Ώρα 13:00

Εκπαιδευτική δράση για 30 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας του Κέντρου Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας, με επίκεντρο το αρχαϊκό γλυπτό της Φρασίκλειας και τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με κοινωνικούς φορείς που εξυπηρετούν άτομα που αντιμετωπίζουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Ώρα 18.30. Μεγάλη Αίθουσα του Βωμού

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αφιέρωμα στο Μότσαρτ». ΜΕΡΟΣ Α' Wolfgang Amadeus Mozart, Sinfonia Concertante για βιολί, βιόλα και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα Κ. 364. Βιολί: Γιάννης Γεωργιάδης, Βιόλα: Κρυσταλλία Γαϊτάνου. ΜΕΡΟΣ Β' Wolfgang Amadeus Mozart, Λειτουργία της Στέψης σε ντο μείζονα Κ. 317. Μεικτή Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής. Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης. Είσοδος ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής κατά προτεραιότητα.

Η δήλωση συμμετοχής κατά προτεραιότητα έχει ξεκινήσει. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2132144891, 2132144893. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων στο αίθριο του μουσείου δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους γίνεται με το εισιτήριο της γενικής εισόδου, εκτός από την 18.05.2013 που η είσοδος είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα