Το Facebook αποκτά μηχανή αναζήτησης… αλά Google!

Νέα επίθεση του facebook στην Google με «όπλο» το Graph Search εξαπολύει ο Mark Zuckerberg. To Graph Search είναι μια μηχανή αναζήτησης, η οποία θα αξιοποιεί τον όγκο δεδομένων του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με τις 240 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και το ένα τρισεκατομμύριο διαπροσωπικές συνδέσεις. Με τον browser

ο χρήστης θα μπορεί να κάνει αναζήτηση βάσει γεωγραφικής θέσης, περιεχομένου και δραστηριότητας.

Το Graph Search θα μπορεί να απαντά σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα σε σχέση με την Google , όπως «ποιοι είναι οι φίλοι μου που ζουν στην τάδε περιοχή».

«Το Graph Search μας επιστρέφει στις ρίζες μας και επιτρέπει στον κόσμο να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέες συνδέσεις. Θα εμφανίζεται σαν μία μεγαλύτερη search bar στην κορυφή κάθε σελίδας. Όταν αναζητείτε κάτι, η αναζήτηση όχι απλά καθορίζει τα αποτελέσματα που λαμβάνετε, αλλά αποτελεί και τον τίτλο της σελίδας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Facebook ποντάρει στην επιτυχία του «Graph Search» βασιζόμενο στο τεράστιο όγκο περιεχομένου που έχει «ανεβάσει» το 1 δισεκατομμύριο των χρηστών του και στις διασυνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Τα νέα αντίποινα για το Google+ μόλις άρχισαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα