Την οριστική διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί προανήγγειλλε ο Φ. Ολάντ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Καλαί στη βόρεια Γαλλία, όπου δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθεί εντελώς και οριστικά ο εν λόγω τεράστιος καταυλισμός της αποκαλούμενης «ζούγκλας». Υπολογίζεται ότι στο Καλαί πάνω 10.000 μετανάστες, οι οποίοι

περιμένουν να περάσουν στην Αγγλία. Η τελευταία, πάντως έχει ξεκινήσει την ανέγερση τείχους 1 χλμ. με σκοπό να τους απωθήσει.

«Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ζητώντας από τους Άγγλους «να αναλάβουν το μέρος που τους αναλογεί» για την επίλυση του προβλήματος.

«Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά μου ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο», δήλωσε ο Φ. Ολάντ.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή η Βρετανία πήρε μια κυρίαρχη απόφαση, αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη Γαλλία», τόνισε υπονοώντας την ψήφο υπέρ του Brexit και τις διμερείς συμφωνίες του Τουκέ, οι οποίες μετατόπισαν στο Καλαί τα αγγλικά σύνορα.

Το άρθρο Την οριστική διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί προανήγγειλλε ο Φ. Ολάντ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα