Την Shelley Berkley και την Dina Titus τίμησαν οι «Κόρες της Πηνελόπης»

Στην Ελληνοαμερικανίδα βουλευτή, κα Σέλεη Μπέρκλεη [Shelley Berkley] και την -επίσης- ομογενή πρώην βουλευτή και εκπαιδευτικό, κα Κωνσταντίνα Τάϊτους [Dina Titus], τίμησαν με τα μεγαλύτερα βραβεία τους «Salute to Women» για το 2012 οι «Κόρες της Πηνελόπης», κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε στο Λας Βέγκας, της πολιτείας Νεβάδα.

Οι «Κόρες της Πηνελόπης», είναι μία οργάνωση γυναικών -που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- η οποία αναπτύσσει δράση σε

διεθνή κλίμακα.

Οι ‘Κόρες της Πηνελόπης» ιδρύθηκαν το 1929, με στόχο να προωθήσουν τις αρχές του ‘ελληνισμού’, όπως είναι η εκπαίδευση, η φιλανθρωπία, η κοινωνική υπευθυνότητα και η οικογένεια.

Είναι η πρώτη οργάνωση γυναικών του είδους της στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαρτίζει τον γυναικείο κλάδο της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Το βραβείο «Salute to Women» αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η οργάνωση «Κόρες της Πηνελόπης».

Με το βραβείο αυτό -μεταξύ άλλων- έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η γερουσιαστής, κα Ολυμπία Σνόου [Olympia Snowe], η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοτε ηθοποιός του σινεμά, κα Σίρλεη Τέμπλ [Shirley Temple Black)], η τέως ‘πρώτη κυρία’ της Αμερικής, κα Μπέτι Φόρντ [Lady Betty Ford], η πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον και νυν υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, η τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, κα Ντόρα Μπακογιάννη, η τέως υφυπουργός Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, κα Μπάρμπαρα Σπυρίδωνος Πόπ [Barbara Spyridon Pope], η τέως τηλεπαρουσιάστρια του δικτύου CBS, κα Θάλεια Ασούρα [Thalia Assuras] και η φιλάνθρωπος, κα Χριστίνα Γουώρνκι [Christine Warnke].

Η επιλογή των δύο αυτών διακεκριμένων προσωπικοτήτων έγινε από την πρώην πρόεδρο της οργάνωσης, κα Νίκη Σταμούλη [Nicky Stamoulis], κατόπιν σύμφωνης εισήγησης την οποία είχε κάνει η πρόεδρος της επιτροπής που εξέτασε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία αυτά, κα Άντζι Σπηλιοπούλου [Angie Speliopoulos].

Η νεοεκλεγείς πρόεδρος της οργάνωσης «Κόρες της Πηνελόπης», κα Ιωάννα Σαλτά [Joanne Saltas] έπλεξε το εγκώμιο των δύο -ελληνικής καταγωγής- διακεκριμένων Ελληνοαμερικανίδων που επελέγησαν για τα βραβεία «Salute to Women», τονίζοντας μεταξύ άλλων το ότι «όχι μόνον κατάφεραν να φθάσουν σε εντυπωσιακά επαγγελματικά ύψη, αλλά, παράλληλα επέδειξαν τεράστια εκτίμηση σε αρχές του ελληνισμού, όπως είναι η εκπαίδευση και η προσφορά υπηρεσίας στον δημόσιο τομέα…».

Η κα Σέλεη Μπέρκλεη [Shelley Berkley] εκτίει τώρα την έβδομη θητεία της στην αμερικανική βουλή, στην οποία εκπροσωπεί από το 1999 την ‘1η εκλογική περιφέρεια’ της Νεβάδα.

Η ομογενής βουλευτής είναι σθεναρός υποστηρικτής των ελληνοαμερικανικών θεμάτων στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τέως βουλευτής, κα Κωνσταντίνα Τάϊτους [Dina Titus], αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική ζωή της στην εκπαίδευση και στην υπηρεσία του κοινού οφέλους. Δίδαξε -επί 34 χρόνια μέχρι και την

Keywords
Τυχαία Θέματα