Τηλεοπτικές άδειες: Δείτε ποιοί μονομάχησαν και ποιά τακτική ακολούθησαν(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χωρίς ενημέρωση εξελίχθηκε ουσιαστικά τις προηγούμενες τρεις ημέρες η διαδικασία απόδοσης των τηλεοπτικών αδειών. Ωστόσο, πλέον έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας, η οποία έμοιαζε με την μέθοδο διεξαγωγής μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Στο ιδιότυπο ριάλιτι που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης(ΓΓΕΕ) η διαδικασία που ακολουθήθηκε περιλάμβανε την διεξαγωγή ενός «τελικού» για κάθε άδεια.

Πρώτη άδεια

Η πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε ήταν εκείνη που είχε εύλογα και το μικρότερο κόστος. Κρίθηκε μετά από 56

γύρους χτυπημάτων και τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ με τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ είχε αντίπαλο σ τον «τελικό» της πρώτης άδειας τον Χρήστο Καλογρίτσα τον οποίο και νίκησε.

Δεύτερη άδεια

Ο χαμένος του πρώτου «τελικού» Χ. Καλογρίτσας αντιμετώπισε στον δεύτερο «τελικό» τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το τίμημα για την δεύτερη άδεια ανέβηκε, καθώς ο Χρήστος Καλογρίτσας επικράτησε του γνωστού εφοπλιστή με “χτύπημα” στα 52,6 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία της δεύτερης άδειας διήρκησε 78 γύρους.

Τρίτη άδεια

Ο Β. Μαρινάκης ήταν φιναλίστ και στον τρίτο «τελικό» απέναντι στην οικογένεια Κυριακού. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 τελικά επικράτησε μετά από 99 γύρους με “χτύπημα” στα 75,9 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται μάλιστα πως η τελευταία προσφορά του Κυριακού ήταν μεγάλη προκειμένου να «τελειώσει» με τον όποιο ανταγωνισμό.

Τέταρτη άδεια

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα έδωσε όλα στη δημοπρασία της τέταρτης άδειας, με σκοπό να μη φύγει με άδεια χέρια από το κτήριο της ΓΓΕΕ. Ο εφοπλιστής κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια έπειτα από 117 γύρους με τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ. Στον τελικό, αντιμετώπισε τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αποκάλυψε με δηλώσεις του ότι, η πλευρά του έκανε μηδενικά χτυπήματα απλώς για να ανεβάσει την τιμή της άδειας.

Το έγινε στο κτήριο της ΓΓΕΕ

Για την πρώτη και τη δεύτερη άδεια χρειάστηκαν, περίπου 20 ώρες. Και για τις τέσσερις άδειες υπήρξε και δεύτερος γύρος με δύο έγγραφες προσφορές των δυο πρώτων.

Η διαδικασία για την πρώτη άδεια τελείωσε στις 20:50 το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου. Απαιτήθηκαν 56 γύροι στο στάδιο 1 και δυο γύροι στο στάδιο 2 και το αντίτιμο έφτασε στα 43,6 εκατομμύρια ευρώ, καταλήγοντας στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.

Η δεύτερη άδεια δόθηκε στις 15:25 το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, μετά από σχεδόν 20 ώρες διαδικασίας και 78 γύρους του σταδίου 1 και 2 γύρων του σταδίου 2. Την κέρδισε ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έναντι 52,6 εκατ. ευρώ.

Στις 11:20 το πρωί της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου δόθηκε και η τρίτη άδεια. Άλλες δυο 20 ώρες χρειάστηκαν και 99 γύροι στο στάδιο 1 και 2 γύροι στο στάδιο 2. Την πήρε ο ΑΝΤ1 με τον Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος ήταν παρών στη δημοπρασία, να δίνει το ποσό των 75,9 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι το υψηλότερο όλων.

Και φτάσαμε στα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου. Ήταν 02:35 τα ξημερώματα. 15 ώρες μετά την έναρξη της δημοπρασίας και 111 γύρους (οι περισσότεροι της διαδικασίας γενικά) στο στάδιο 1 και 2 γύροι στο στάδιο 2, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την εταιρία Alter Ego πήρε την τελευταία τηλεοπτική άδεια που απέμενε, έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας περιλαμβάνει τον έλεγχο πόθεν έσχες των εταιρειών για την τελική κατοχύρωση της άδειας.

Το άρθρο Τηλεοπτικές άδειες: Δείτε ποιοί μονομάχησαν και ποιά τακτική ακολούθησαν(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα