Τηλεοπτικές άδειες : Μαίνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης, με αντιπολίτευση και καναλάρχες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει το θέμα της αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών μέχρι τέλους, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών – υπόθεση Καλογρίτσα – όπως και την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης.

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-καναλαρχών

Γενικεύεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών για το ζήτημα της αδειοδότησης, την ίδια στιγμή που ακόμη εκκρεμεί στο ΣτΕ η απόφαση περί της νομιμότητας του διαγωνισμού διενεργήθηκε.

Ενώ η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , χωρίς τα πράγματα να είναι «ρόδινα» ούτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το πολιτικό κόστος από την εξέλιξη του διαγωνισμού μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Στην αντεπίθεση πέρασε εξάλλου ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος δήλωσε με έμφαση , -οξύνοντας περαιτέρω την αντιπαράθεση με τους καναλάρχες και την αντιπολίτευση-, πως «Παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για να ρίξουν την κυβέρνηση».

Ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως η επιδίωξη της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν συνιστά προσωπική του υπόθεση αλλά κυβερνητική πολιτική, κάνοντας σαφές παράλληλα, πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τους υπερθεματιστές ότι θα πάρουν την τηλεοπτική άδεια, καθώς όπως δήλωσε «Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

Σημαντική άλλωστε είναι η σημαντική ημέρα για το ζήτημα, καθώς ο Νίκος Παππάς θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό ως «φιάσκο», οξύνοντας περαιτέρω την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν την Δευτέρα όπου οι υπερθεματιστές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Ταυτόχρονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται πως στο τηλεοπτικό τοπίο επικρατεί «σκηνικό παρακμής και διαπλοκής που υπονομεύει την ενημέρωση και τη Δημοκρατία».

Ενώ η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά υποστήριξε σε σχετικές δηλώσεις της πως «ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ανεπανόρθωτα πολιτικά εκτεθειμένοι και ανεξίτηλα ηθικά στιγματισμένη. Σημάδεψαν τα χαρτιά για να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αλλά τους έμεινε ο μουτζούρης στο χέρι».

Το «γάντι σήκωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ όπου σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι αποπειράται να παρέμβει στην δικαιοσύνη όπως και ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους καναλάρχες. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται : «Σε παρέμβαση στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης εγκαλεί τη Δικαιοσύνη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας για περίεργη σιωπή που προκαλεί ερωτηματικά. Μετά τις ανακοινώσεις και τις ομιλίες του προέδρου της, που αντιγράφουν κατά γράμμα τη φρασεολογία και τα επιχειρήματα των καναλαρχών, τώρα προχωρούν και σε μια ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα η ΝΔ είναι να προσέλθει ως συνήγορος τους και στο ΣτΕ. Στην περίπτωση της ΝΔ και της σχέσης της με τη διαπλοκή, ισχύει η λαϊκή ρήση «πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι».

Το άρθρο Τηλεοπτικές άδειες : Μαίνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης, με αντιπολίτευση και καναλάρχες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα