Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Σούλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι

Με τους Μάρτιν Σούλτς (πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Γερούν Ντάισελμπλουμ (πρόεδρο του Eurogroup) και Μάριο Ντράγκι (πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα μετά το γεύμα που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας,

Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα και ο κ. Σούλτς είπε στον πρωθυπουργό ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος με Ολάντ και Μέρκελ, συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα και του μετέφερε ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργειες για να γίνει και η διαπραγμάτευση.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε με τον κ. Τσίπρα χθες το βράδυ, μετά το σκηνικό έντασης που επικράτησε στην συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη και του είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, ότι δεν ήθελε να υπάρξει η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επιβεβαίωσε την θέση για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα