Τι βγήκε από τη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

Στη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ικανοποιημένο εμφανίζεται και το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε από την πλευρά του Ολάντ πλήρης κατανόηση των ελληνικών θέσεων,ταύτιση για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινή εκτίμηση ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία.

Η δυσαρέσκεια…δυσαρέσκεια

Πάντως, σύμφωνα με τον τ/σ «Mega» υφίσταται

μια δυσαρέσκεια της γαλλικής προεδρίας για την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά το προσφυγικό και για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες που «χτύπησαν» στην Ευρώπη είχαν περάσει από ελληνικά νησιά.

Η Γερμανία…αντιστέκεται

Στη σκιά του αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε στο εξωτερικό και ξεκίνησε από την Γαλλία, σε μία προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση. Και μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να τον δέχθηκε, η Γερμανία όμως κρατά πιο σκληρή στάση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να συναντηθεί σε αυτή τη χρονική στιγμή με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος χαρακτήρισε «επαρκείς» τις επαφές της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του στην Ευρώπη στο Στρασβούργο, όπου θα βρεθεί για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα