Τι θα γίνει με την Ουκρανία: Ωμή απάντηση Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε στην στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία λέγοντας πως πρόκειται για «ειδική επιχείρηση», απορρίπτοντας τον όρο «πόλεμος», ωστόσο απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι είδους επιχείρηση διεξάγεται ή πόσο θα διαρκέσει. «Δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες για τα στρατιωτικά, τεχνολογικά και άλλα στοιχεία της επιχείρησης», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNNi. Ο Πεσκόφ επανέλαβε τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του, πως ο στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταλάβει

την Ουκρανία. «Κανείς δεν μιλάει για κατοχή, δεν υπάρχει αυτό το σενάριο», τόνισε και επανέλαβε πως «πρόκειται για ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Δεν νομίζω πως έχω κάτι να εξηγήσω, ο πρόεδρος έδωσε εξαντλητικές εξηγήσεις».

Σημειώνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «η επιχείρηση διεξάγεται για να προστατέψει τους ανθρώπους που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βαθμό γενοκτονίας από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα διαρκέσουν για όσο χρειαστεί. Τέλος, σημείωσε πως η Ρωσία έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία ασφαλείας για να επιβιώσει από την αστάθεια των αγορών και δήλωσε ότι η “συναισθηματική” αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξισορροπηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα