Τι μας περιμένει με τον ερχομό της τρόικας

Η τρόικα θα έρθει τελικά στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την Πέμπτη τις πληροφορίες του Reuters για ενδεχόμενο αναβολής της επίσκεψής της.

Μαζί με τον ερχομό των εκπροσώπων των δανειστών μας λοιπόν, θα έρθουν και… νέα μέτρα, όπως όλα δείχνουν. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών

μας αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να «κλείσουν» τα εκκρεμή θέματα.

«Βεβαίως και θα υπάρξουν μέτρα»

Αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρουν ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν νέα μέτρα. «Η λύση είναι νέα μέτρα. Φυσικά αυτό θα γίνει. Δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά προς τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις, η τρόικα θα πρέπει να πειστεί ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου.

Λάρκο, ΕΒΟ και αμυντικά συστήματα θα μονοπωλήσουν τις διαπραγματεύσεις

Περίοπτη θέση στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων έχουν αναδιάρθρωση της Λάρκο, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, καθώς στους έλληνες φορολογούμενους 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το πρακτορείο σημειώνει επίσης πως δεν έχει ακόμη διευθετηθεί το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Φυσικά, για ακόμη μια φορά η κινητικότητα θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να έχει ολοκληρώσει την ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στην λεγόμενη «κινητικότητα» και να έχει απολύσει 4.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα