Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για Κωνσταντοπούλου και διαφωνούντες

Άκρως επιθετικός και επικριτικός απέναντι στους διαφωνούντες, αλλά και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε αντίθεση με ό, τι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα, δείχνοντας πως πλέον αλλάζει στάση απέναντί τους, εμφανίστηκε στη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι

θέμα αποτελεσματικότητας, θα πρέπει οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές, αλλιώς οι βουλευτές που διαφωνούν θα πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους, όπως ορίζει το καταστατικό», ανέφερε σχετικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιδρούν στη συμφωνία και καταψηφίζουν, καλώντας τους ευθέως να παραιτηθούν από την έδρα τους.

Μάλιστα, συνεχίζοντας, είπε πως «παραείναι σουρεαλιστικό να λες ότι συμφωνείς με την κυβέρνηση και να μην στηρίζεις τις αποφάσεις της», ενώ σαφείς αιχμές άφησε για την Αριστερή Πλατφόρμα, λέγοντας: «Με έχει εκπλήξει η στάση ορισμένων συντρόφων. Είπαν μετά τη συμφωνία: “Εσύ ψηφίζεις και εμείς δρέπουμε τις δάφνες της ιδεολογικής καθαρότητας’».

Καυστικός ήταν ο κ. Τσίπρας και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως έχει εκφράσει τον προβληματισμό του και στην ίδια, και πως «οι επιλογές του καθενός παράγουν αποτέλεσμα». Μάλιστα, χαρακτήρισε «σουρεαλισμό» την στάση «σε καταγγέλλω για να σε προστατεύσω». «Δεν είμαι μικρό παιδί, έχω και άλλους τρόπους να προστατευτώ», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αν παίζουμε κλεφτοπόλεμο να ψηφίσουμε έξι το πρωί για να δείξουμε ότι κάνουμε πόλεμο στην Τρόικα, αυτά είναι παιδικά πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας για τις συνεδριάσεις της Βουλής που κρατάνε μέχρι τα ξημερώματα με ευθύνη της προέδρου της Βουλής, προσθέτοντας πως «η κα Κωνσταντοπούλου θα κριθεί στο επόμενο διάστημα, αν είναι να ψηφίζουμε κοιμώμενοι στις έξι το πρωί, θα το δούμε…».

Keywords
Τυχαία Θέματα