Τη Δευτέρα η απολογία του Α. Φιλιππίδη

Στην Ελλάδα είναι από το πρωί ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Φιλιππίδης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

από την Κωνσταντινούπολη, με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί της ασφάλειας, οι οποίοι τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππίδης οδηγήθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Οι δηλώσεις κατά την άφιξή του

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως δήλωσα χθες», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης ενώ περνούσε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, με δικαστικές πηγές ωστόσο να δηλώνουν πως η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε από μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή Φιλιππίδη οργανώθηκε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των τουρκικών Αρχών. Ο κ. Φιλιππίδης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ώστε να απολογηθεί.

Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε πολιτικός κρατούμενους, μιλώντας στους Τούρκους δικαστές, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για αόριστες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα τους, οι οποίες -όπως υποστήριξαν- του απαγγέλθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Πολιτική δίωξη»

Πολιτικά διωκόμενος εμφανίστηκε στο τουρκικό δικαστήριο ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος εναντιώθηκε στην έκδοσή του στην Αθήνα παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τον ίδιο, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η δίωξή του «συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα» και ότι «είναι στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Καραμανλή».

Ο Αγγ. Φιλιππίδης, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου που τον άφησε ελεύθερο ικανοποιώντας το αίτημά του να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, παρέστη ο ίδιος στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από διερμηνέα. Εκανε χρήση όλων των ευχερειών και δικαιωμάτων που του παρείχε η τουρκική νομοθεσία και προσκόμισε, ως «ισχυρά» χαρτιά για τη μη έκδοσή του, και την απόφαση για επιβολή εγγυοδοσίας των ελληνικών αρχών για τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Πάντως ο ίδιος ισχυρίστηκε χθες στο enikos.gr ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα