Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Πολλοί ρωτούν τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία. Προσέξτε!

Η Εφορία ποτέ δεν ξεχνά… Κατ’ αρχάς, η Εφορία μπορεί να κατασχέσει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ! Δηλαδή, κατά την Νομικό Ολυμπία Νικολοπούλου, αν χρωστάτε στο Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ και δεν έχετε καταθέσεις στις τράπεζες

ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή σας, τότε μπορεί να σας σταλεί εντολή για κατάσχεση του σπιτιού σας ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχετε.

Ο νόμος λέει ότι «για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων».

Προσοχή, λοιπόν, μην μπλέξετε σε περιπέτειες με την ακίνητη περιουσία σας αν χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο. Τέτοιες εποχές δεν κάνει αστεία η εφορία… Για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να κατάσχουν οποιαδήποτε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών. Ουσιαστικά, επιτρέπεται η κατάσχεση ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου ή μιας βάρκας ή ενός σκάφους αναψυχής για χρέος 550 ή 600 ή 1.000 ευρώ ή οποιουδήποτε άλλου ποσού άνω των 500 ευρώ.

Ακόμη μισθοί, εφάπαξ, ενοίκια, έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων είναι εντός του ίδιου πλαισίου.

Το άρθρο Τι μπορεί να κατασχέσει η Εφορία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα