«Θύμα»… της κρίσης η μεσογειακή διατροφή!

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής είναι γνωστά, ωστόσο ιταλική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μεσογειακοί λαοί της «γυρνούν την πλάτη» λόγω οικονομικής τους δυσκολίας!

Οι ερευνητές του εργαστηρίου γενετικής και περιβαλλοντικής επιδημιολογίας του καθολικού πανεπιστημίου του Καμπομπάσο, με επικεφαλής τους Μαριαλάουρα Μπονάτσιο και Τζιοβάνι ντε Γκαετάνο ανέλυσαν τις περιπτώσεις 13.000 ανθρώπων, συσχετίζοντας το εισόδημά τους με τις διατροφικές συνήθειες τους και με το πόσο ακολουθούσαν κατά γράμμα τη μεσογειακή διατροφή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι με

χαμηλούς μισθούς ήταν λιγότερο πιστοί στους κανόνες της μεσογειακής διατροφής σε σύγκριση με τους εύπορους. Ειδικότερα, τα άτομα υψηλού εισοδήματος είχαν 72% πιθανότητα να ακολουθούν πιστά τις συνήθειες της μεσογειακής δίαιτας.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι φτωχοί τρέφονται λιγότερο υγιεινά, καθώς καταφεύγουν συχνότερα στο προπαρασκευασμένο ή πρόχειρο φαγητό, επειδή συχνά είναι φθηνότερα από τα φρέσκα μεσογειακά προϊόντα.

«Το να προσκομίζουμε συνεχώς αποδείξεις για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, δεν πρέπει να είναι πια η μόνη μας μέριμνα. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί όντως αυτά τα οφέλη», αναφέρουν οι ερευνητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα