Θρυλικό πρωτάθλημα, στο αντίο ενός θρύλου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην Α1 μπάσκετ ανδρών πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός.

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, το οποίο κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις, οι »ερυθρόλευκοι» πήραν την πολυπόθητη νίκη με 81-82 κόντρα στον Παναθηναϊκό, χάρις σε ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Με το αποτέλεσμα αυτό κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 νίκες επί των κυπελλούχων

Ελλάδας και να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση. Μάλιστα, παρά το ατυχές αποτέλεσμα και την απώλεια του τίτλου, 20.000 φίλοι του »τριφυλλιού» αποθέωσαν τον μεγάλο αρχηγό των »πρασίνων», με τον ίδιο να »λυγίζει» από την αποθέωση και να αποχωρεί δακρυσμένος προς τα αποδυτήρια.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας γιόρτασαν την μεγάλη τους επιτυχία την περασμένη Πέμπτης (2/6), στο ΣΕΦ, παρουσία περίπου 8.000 φίλων της ομάδας, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά της γιορτή που έστησε η »ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς σημειώθηκε όταν ο, εμφανώς συγκινημένος, Γιώργος Πρίντεζης σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος ψηλά αφιερώνοντάς την στον πατέρα του, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Το άρθρο Θρυλικό πρωτάθλημα, στο αντίο ενός θρύλου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα