Θλίψη και πένθος στη Ρωσία για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Σινά

Θλίψη και βαθύ πένθος για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα με τα ερωτηματικά βέβαια να είναι πολλά και τα περισσότερα αναπάντητα ακόμα. Οι πρώτες σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν ήδη στην Αγία Πετρούπολη, ενώ οι πρώτες διαπιστώσεις των Ρώσων εμπειρογνωμόνων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τα

κομμάτια του να σκορπιστούν σε μεγάλη έκταση στην έρημο του Σινά.

Χθες το απόγευμα έφτασε στην Αγία Πετρούπολη το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς 144 θυμάτων, η αναγνώριση των οποίων θα γίνει μέσω DNA. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν με νέα πτήση και οι υπόλοιπες σοροί των άτυχων επιβατών που επέστρεφαν στη Ρωσία μετά τις διακοπές στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία έχουν βρεθεί, αναμένεται να «μιλήσουν» τις επόμενες ημέρες καθώς είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύεται ότι θα φωτίσουν ίσως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η συγκεκριμένη αεροπορική τραγωδία.

Μετά το συγκεκριμένο δυστύχημα πάντως μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, η Air France και η Emirates ανακοίνωσαν ότι θα αποφεύγουν να πετούν πάνω από το Σινά, ενώ και άλλες αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να κάνουν το ίδιοι, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος των τζιχαντιστών που δρουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Θα πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι ο ισχυρισμός μιας ομάδας τζιχαντιστών ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος, διαψεύστηκε κατηγορηματικά τόσο από τις ρωσικές, όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.

Keywords
Αναζητήσεις
αεροπορικο δυστυχημα στο σινα
Τυχαία Θέματα