Θετική η αντίδραση της Κομισιόν στο ελληνικό αίτημα, απορρίπτει όμως το Βερολίνο…

Ως «πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό» περιγράφει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, που ωστόσο δεν αποδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, «η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου ‘’master financial assistance facility agreement’’». Όπως είπε, «ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσεις με τον Γ. Ντάισελμπλουμ

και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», ενώ διευκρίνισε ότι «οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο Euroworking Group και αύριο στο Εurogroup».

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, «τα κράτη – μέλη θα εξετάσουν ποια σημεία θεωρούν ικανοποιητικά και ποια σημεία είναι λιγότερο ικανοποιητικά και χρειάζονται εξειδίκευση. Επίσης, οι υπουργοί θα πρέπει να εξετάσουν αν το κείμενο αυτό αποτελεί βάση για να υποβληθεί στα κοινοβούλιά τους για επικύρωση».

«Η νέα ελληνική πρόταση δεν αποτελεί ουσιαστική λύση», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters. «Η πρόταση με βάση την χρηματοδότηση-γέφυρα δεν πληροί όρους προγράμματος και δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφώνησε το Eurogroup τη Δευτέρα», επισήμανε ο εκπρόσωπος, κάτι που σημαίνει πως το ελληνικό αίτημα δεν ικανοποιεί την Γερμανία…

Keywords
Τυχαία Θέματα