Θετικά προμηνύματα από Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ

Με εγκωμιαστικά λόγια άρχισε η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρυζώνης στο Ζάππειο. Εισερχόμενος ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισεμπλουμ σχολίασε ότι «η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη».

Ταυτόχρονα, ο Ολλανδός πολιτικός δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία της χώρας, καθώς «έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το χρέος, είπε ότι αναμένονται οι αποφάσεις της Eurostat

στα τέλη του μήνα και επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά.

Από τη μεριά του, ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Όλι Ρεν, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις αποφάσεις της βουλής και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. «Υπάρχουν θετικά σημάδια για την ελληνική οικονομία και για τους Έλληνες, έπειτα από πολλά οδυνηρά χρόνια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις συνεδριάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναμένεται πολιτική στήριξη για την Ελλάδα αναφορικά για τη συμφωνία με την τρόικα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε εκτενή αναφορά στην ατζέντα του σημερινού Ecofin, που επικεντρώνεται στην τραπεζική ενοποίηση, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι σήμερα θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις και η αξιολόγηση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα