Θερμό καλοκαίρι για τους φορολογούμενους

Φοροκαταιγίδα εν μέσω θέρους περιμένει τους φορολογούμενος καθώς τα σημειώμτα της Εφορίας θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τον Ιούνιο, με τα ειδοποιητήρια του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2011. Για τον Ιούλιο έρχεται ο ΦΑΠ του 2012, το «χαράτσι» της ΔΕΗ και οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος 2012.

Το φθινόπωρο θα αποσταλεί ο ΦΑΠ του 2013.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», αναλυτικά οι φόροι

θα είναι:

«* Η πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2011 θα καταβληθεί τον Ιούλιο και θα ακολουθήσουν άλλες έξι από τον Σεπτέμβριο και μετά κάθε δίμηνο.

* Η πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2012 θα έχει ημερομηνία καταβολής τον Αύγουστο. Θα ακολουθήσουν επίσης άλλες έξι από τον Οκτώβριο και κάθε δίμηνο.

Οι δύο ΦΑΠ θα έρθουν σε περίπου 500.000 ιδιοκτήτες, με ακίνητα και οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Οι συντελεστές είναι κλιμακούμενοι από 0,2% έως και 2% επί της αντικειμενικής αξίας.

***Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ και το νέο χαράτσι για τα ακίνητα. Ο υπολογισμός του θα γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μειωμένος όμως κατά 15%.

* Θα ξεκινήσουν και οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος. Εφ' όσον η εκκαθάριση ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου ή τον Ιούλιο, ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις. Αν όμως η εκκαθάριση γίνει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε 2 δόσεις.

* Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η αποστολή των σημειωμάτων για τον ΦΑΠ του 2013, που θα πρέπει να καταβληθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα