Θεοδωράκης: Social media και άδειες τσέπες έφεραν το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό χωρίς γραβάτα». που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Στοά του Βιβλίου τόνισε πως «Οι ντεμί -λαϊκιστές, οι εποχιακοί λαϊκιστές του παρελθόντος που ήταν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, βοήθησαν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιστευτός

στον ακραίο του λαϊκισμό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού την εκλογική επικράτηση και την αποδοχή των ψεμμάτων των ΣΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε δύο βασικούς λόγους : «Ο πρώτος είναι η παρουσία πλέον των Social media, που δίνει τη δυνατότητα στα φθηνά ψέματα να διαδίδονται με μεγάλη ταχύτητα, πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο είχαμε φανταστεί. Είναι φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν και το συζητούν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική». «Ο δεύτερος παράγοντας, είναι οι άδειες τσέπες. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να λέει το παραμύθι του στους πολίτες όταν οι τσέπες άδειαζαν. Άρα ήταν εύκολο από ένα κόσμο «πεσμένο» να γίνει πιστευτή η εύκολη ερμηνεία. «Οι τσέπες άδειασαν γιατί υπάρχει τρόικα εσωτερικού, γιατί υπάρχει ο ‘‘γερμανοτσολιάς’’, γιατί υπάρχουν οι ‘‘κακοί’’ που πολεμούν τη χώρα». Το αφήγημα του εθνικολαϊκισμού, το οποίο το έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι στο παρελθόν – και θα επιμείνω – βρήκε έδαφος επειδή οι τσέπες ήταν άδειες».

Περαιτέρω επεσήμανε πως «Τα προηγούμενα χρόνια παράλληλα με τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε και χρήμα που θάμπωνε τον κόσμο. Τώρα όμως δεν υπάρχει χρήμα και όταν θα έχουμε μια καινούρια έξαρση της ανεργίας, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για επαναπροσδιορισμό του ελεύθερου χρόνου αλλά η κοινωνία δεν θα τον πιστεύει».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την διαπραγμάτευση δήλωσε πως «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “μπορώ να το κάνω μόνος μου” αλλά αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του. Το σενάριο “εγώ διαπραγματεύομαι, αλλά όλοι μαζί χάνουμε δεν παίζει για το Ποτάμι και δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε μέτρα που είναι προϊόντα μιας κακής διαπραγμάτευσης».

Επιπλέον επεσήμανε «Εάν δεν παράγουμε, αν δεν εξάγουμε και αν δεν καταργήσουμε τους κηφήνες των κομματικών μηχανισμών που ζουν στο δημόσιο η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από τα μνημόνια».

Αναφορικά με την διενέργεια πρόωρων εκλογών έκανε την εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε εκλογές στο άμεσο μέλλον καθώς όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ περνάνε καλά όντας στην εξουσία. Όταν είπαν ότι ο κόσμος πανηγυρίζει μετά τη συμφωνία του Eurogroup ήταν αλήθεια αφού ο κομματικός στρατός των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πανηγύριζε λέγοντας ότι το πάρτι θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη».

Το άρθρο Θεοδωράκης: Social media και άδειες τσέπες έφεραν το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα