Θεματική εκδρομή Πελοποννήσου

«Θεματική εκδρομή με τραίνο» στο δίκτυο της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του συλλόγου «Φίλων Σιδηροδρόμου», πραγματοποίησε το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η αμαξοστοιχία αναχώρησε με 56 επιβάτες από τον Πύργο διασχίζοντας το Καλόνερο, το Ζευγολατιό, την Τρίπολη, το Άργος και με τελικό προορισμό την Κόρινθο.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες στάσεις στους Χράνους

και στο Παρθένι Αρκαδίας, όπου οργανωθήκαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Η διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για το πλούσιο φυσικό κάλλος και σε συνδυασμό με τα σπάνια τεχνικά σιδηροδρομικά έργα υποδομής [γέφυρες, σήραγγες κ.λπ.], η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία έχει εξαιρετικό χαρακτήρα.

Το δρομολόγιο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία, που συνδύαζε εκδρομικό σιδηροδρομικό ταξίδι και ομορφιά τοπίου.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες τη σπάνια φυσική ομορφιά και τα τεχνικά ιστορικά έργα του σιδηροδρόμου, που δίνουν στο ταξίδι αυτό ένα ιδιαίτερο θεματικό πλαίσιο.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών και συντονισμού υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, για την στήριξη και για την δημιουργία ‘τουριστικών σιδηροδρομικών διαδρομών’, οι οποίες λαμβάνουν χαρακτήρα εκδρομικό, αλλά και πολιτιστικό.

Το δρομολόγιο παρουσίασε πληρότητα και οι επιβάτες δήλωσαν εμπράκτως την αγάπη τους για τον σιδηρόδρομο, ο οποίος είναι φορέας πολιτισμού, οικολογίας, ασφαλείας και κοινωνικής προσφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα