Θέματα του τραπεζικού τομέα θα συζητήσει το Ecofin

Το θέμα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα και η τραπεζική ένωση θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin στο Ζάππειο.

Στο μεταξύ η ελληνική προεδρία πέτυχε να υπάρξει πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών. Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ στις 27/03 και επιτρέπει στο Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν τη

νομοθετική πρόταση στην Ολομέλειά του πριν λήξει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι ώστε ο Κανονισμός να μπορέσει στη συνέχεια να υιοθετηθεί επίσημα από το Συμβούλιο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Τραπεζών (SSM). Οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα μετά την παρουσίαση της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM. Ο κ. Στουρνάρας έκανε αναφορά και στη διοργάνωση της 13ης κοινής συνάντησης Ecofin/FEMIP (Μηχανισμός Ευρωμεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής Σχέσης), που αποτελεί συνδιοργάνωση της ελληνικής Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα