Θέλουν τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Η παραμονή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό σχηματισμό ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά όπως γίνεται φανερό από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα γραφεία του κόμματος.

«Έχουμε δύο επιλογές», είπε. «Η μία δύσκολη και η άλλη καταστροφική

για τους φτωχούς και αδύναμους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά και αξιακά αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για την πολιτική σταθερότητα και την έξοδο από την κρίση. Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε εντάσεις γιατί το κόστος και οι αποφάσεις είναι μεγάλες και κρίσιμες. Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δε λέμε μισόλογα γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Στη συνέχεια έκανε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέροντας:

«Αυτό το ξέρουν και τα μέλη της αντιπολίτευσης που πουλάνε τσάμπα ελπίδα. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι άδικα. Έχουμε καλύψει πάνω από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Το πίσω είναι τρις χειρότερο από το μπρος. Ακολουθούμε τη μοίρα της χώρας και του λαού. Κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα και θα ανέβουμε όταν η χώρα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, είπε: «Συζητήσαμε και θέσαμε στόχους. Πρωτίστως, να υπάρξει ρευστότητα. Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι φτάσαμε στα όρια της αντοχής μας και πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό», κατέληξε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα