Θανατική ποινή σε 58χρονη βρετανίδα για διακίνηση ναρκωτικών

Η θανατική ποινή επιβλήθηκε σε μια 56χρονη Βρετανίδα, η οποία καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών στην Ινδονησία.

Το Εφετείο της Ινδονησίας έρχεται να επικυρώσει την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου στο θέρετρο της Ινδονησίας, Μπαλί, το οποίο τον περασμένο Ιανουάριο καταδίκασε σε θάνατο την Λίντσντεϊ Σάντιφορντ γιατί μετέφερε στο νησί 4,8 κιλά κοκαϊνης.

«Το Εφετείο του Μπαλί επικύρωσε την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Ντενπασάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μακασάου, ο οποίος, όπως πολλοί Ινδονήσιοι, χρησιμοποιεί μόνο το μικρό του όνομά.

Η

διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών ουσιών μεγαλύτερης των πέντε γραμμαρίων περιλαμβανομένης της κοκαΐνης τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών στην Ινδονησία με ελάχιστες εξαιρέσεις κάτω από
Η Σάντιφορντ μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά και να ζητήσει προεδρική χάρη.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο νησί, καθώς αν δεν το έπραττε θα κινδύνευε η ζωή του γιου της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι εκκρεμεί η εκτέλεση της ποινής περισσότερων των 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι, που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στη φυλακή για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα