Θα γίνει και αυτό: συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε στο Βερολίνο

Ύστερα από συνεχή αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα μία συνάντηση του πρόεδρου του κόμματος με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Σύμφωνα με το «Βήμα», ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, σε μία επαφή που θα έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας. Αξίζει

να σημειωθεί πως – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεννοήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση πριν απαντήσει θετικά στο σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επαφή των δύο ανδρών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από τη μία ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να ζητήσει από τον συνομιλητή του να στηρίξει το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, από την άλλη ο κ. Τσίπρας εκτιμάται πως θα καταθέσει μία εναλλακτική πρόταση αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος, συγκριτικά με αυτό που επιδιώκει η Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα και το μνημόνιο θα τεθούν στη συζήτηση, με τους δύο άνδρες να τα αντιμετωπίζουν από τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Όλα αυτά, με φόντο την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τη μελλοντική κυβέρνηση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα