Θα είναι δημοφιλής η selfie σας; Μάθετε πριν την ανεβάσετε!

Αναρωτιέστε εάν η φωτογραφία που ετοιμάζεστε να κάνετε upload στα social media θα έχει επιτυχία ή θα «πατώσει»; Ένας ειδικός αλγόριθμος, δημιουργημένος από ερευνητές του MIT, είναι αυτός που μπορεί να σας πει, πριν πατήσετε το Enter.

Ο Aditya Khosla, ερευνητής με διδακτορικό στο Εργαστήριο Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, ανέπτυξε αλγόριθμο που προβλέπει τις προβολές

που θα έχει μία φωτογραφία, πριν καν προλάβετε να την εκθέσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό γίνεται συνυπολογίζοντας τους φίλους του χρήστη, τα tags, τον τίτλο που τη συνοδεύει, το τι απεικονίζετε (υφή, τα χρώματα, η ύπαρξη ή όχι κεκλιμένων επιφανειών και η παρουσία αντικειμένων ή προσώπων).

Ο ερευνητές αναφέρει ότι επί της ουσίας πρόκειται για μια αξιολογική κλίμακα, όπου π.χ. αν μια φωτογραφία βαθμολογηθεί με 5 αυτό θα σημαίνει ότι ενδέχεται να έχει έως 32 προβολές σε μία ημέρα, ενώ αν βαθμολογηθεί με 6, οι προβολές θα φτάσουν τις 64.

Ωστόσο, σημειώνει ότι το σύστημα μέτρησης δεν είναι απόλυτα ακριβές και σε πολλές περιπτώσεις οι βαθμολογίες είναι σχετικές, ενώ στο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν πολλές βελτιώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα