Χανιά κορονοϊός: Πρώτα οι γονείς, μετά τα παιδιά

Η συγκονιστική ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας από τα Χανιά της Κρήτης, που νόσησε όλη από κορονοϊό ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αρχικά νόσησαν οι γονείς που εισήχθησαν άμεσα στο νοσοκομείο, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να βρίσκονται ξαφνικά μόνα τους στο σπίτι. Φίλη της οικογένειας πήγε να μεινει με τα παιδιά, τα οποία όμως και

αυτά στη συνέχεια εισήχθησαν στο νοσοκομείο, το ένα με κορονοϊό και το άλλο με αντισώματα του ιού. Στο νοσοκομείο τοποθετήθηκαν δίπλα στον πατέρα τους που αναρρώνει. «Ξαφνικά βρεθήκαμε και οι τέσσερις στο νοσοκομείο. Απίστευτο», ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο Ντραγκοσλάβ Πέτροβιτς, 40χρονος πατέρας που νοσεί από τον ιό.

«Παλεύαμε μία εβδομάδα, όσο μπορούσαμε και μετά ξαφνικά έπεσε το οξυγόνου της συζύγου και ήταν πραγματικά σε δύσκολη κατάσταση. Και εγώ ακόμα είμαι στο νοσοκομείο, η σύζυγος ακόμα. Εμένα σήμερα με βγάλανε από το οξυγόνο, πάω καλύτερα και η σύζυγος πάει καλύτερα. Δηλαδή τα δύσκολα είναι πίσω από μας», εξήγησε ο κ. Πέτροβιτς. Η 35χρονη μητέρα νόσηε από κορονοΪό στις 27 Μαρτίου και μπήκε στο νοσοκομείο, για να την ακολουθήσει μια μέρα μετά και ο 40χρονος πατέρας.

Χανιά κορονοϊός: Τα παιδιά

Όπως προαναφέρθηκε, μια οικογενειακή φίλη πήγε να φροντίσει τα παιδιά, μέχρι που διαπιστώθηκε μια μέρα μετά ότι ο 12χρονος είναι θετικός στον ιό, ενώ ο 8χρονος είχε ήδη νοσήσει. Το νοσοκομείο ήταν η μόνη λύση.  Έτσι αποφασίζεται να μεταφερθούν στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο πατέρας τους. «Τα παιδιά είναι εδώ δίπλα μου, γιατί πραγματικά κάνανε όλοι φοβερό αγώνα. Τους μιλάγανε καθημερινά για να περάσουν όσο πιο απαλά γίνεται. Στεναχωρημένα είναι αλλά εγώ προσπαθούσα όσο μπορούσα όχι να μην τους τα λέω, δεν τους έλεγα την πραγματικότητα γιατί και εγώ δεν ήξερα την πραγματικότητα. Έπρεπε να είμαι δυνατός» αναφέρει ο πατέρας.

Ο 40χρονος πατέρας  είναι ήδη πολύ καλύτερα και μαζί με τους δυο του γιους στη μονάδα covid19, ενώ και η υγεία της μητέρας καθημερινά βελτιώνεται, καθώς βρίσκεται σε μονάδα αυξημένου οξυγόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα