Τέσσερις απίθανες συνταγές για πεντανόστιμες ομελέτες

Αγαπημένες οι ομελέτες όπως κι αν τις φτιάξουμε, είναι το εύκολο, πρόχειρο φαγητό για όποιον θέλει ένα πεντανόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνες.
Τέσσερις συνταγές με επιπλέον υλικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακόμα πιο γευστικές ομελέτες για εσάς και την παρέα σας.


Ομελέτα με σπανάκι

Υλικά

2 αυγά

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

2 φύλλα σπανάκι

1 μικρή μπάλα από φρέσκα μοτσαρέλλα

4 φρέσκα φύλλα βασιλικού

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι σόταρε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε

ακόμη λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίξε μέσα τις φέτες ντομάτας(3). Χτύπα καλά καλά σε ένα μπολ τα αυγά και χύσε τα απαλά στο τηγάνι μέχρι να ενωθεί καλά με την ντομάτα και το σπανάκι. Χαμήλωσε λίγο την φωτιά και άφησε το να βράζει για 3 λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τις φέτες μοτσαρέλας για έξι λεπτά μέχρι να λιώσουν. Βγάλε την ομελέτα από το τηγάνι προσεκτικά και μέσα σε ένα πιάτο, δίπλωσε την αποκαλύπτοντας τις ντομάτες στο εξωτερικό(Βλέπε εικόνα). Λίγο ελαιόλαδο και σκισμένα φύλλα βασιλικού θα ήταν τέλεια για το στόλισμα.


Ομελέτα με ασπράδι αυγού

Υλικά

Μανιτάρια

1 ντομάτα

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

πιπέρι

4 ασπράδια αυγών

50γρ. ανθότυρο

Ελαιόλαδο

λεμόνι

Εκτέλεση

Σόταρε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αν θέλεις λίγο σπανάκι. Σε ένα μπολ χτύπα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και ρίξε τα στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ανθότυρο. Ψήσε το όλο μείγμα στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει σαν σουφλέ. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Ομελέτα με σπανάκι, μανιτάρια, Αβοκάντο και τυρί

Υλικά

1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

3 αυγά

1 φλιτζάνι κομμένο σπανάκι

Μισό ώριμο Αβοκάντο

Τυρί κατσικίσιο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν(5 με 6 λεπτά). Αφαίρεσε τα μανιτάρια από τη φωτιά και ρίξε τα σε ένα μπολ. Σκούπισε το τηγάνι και βάζοντας λίγο ελαιόλαδο το αφήνεις πάλι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνεις στο τηγάνι. Μαγείρεψε τα για περίπου 7 λεπτά μέχρι να πήξει, να ροδίσει και βάλε την ομελέτα σε ένα πιάτο. Στο ήμισυ της ομελέτας πρόσθεσε τα μανιτάρια, το σπανάκι, το τυρί και το αβοκάντο. Απόλαυσε την.


Ομελέτα με πέστο και ντομάτα

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Μια χούφτα σταφύλια ή ντοματάκια

4 αυγά

αλάτι, πιπέρι

2-3 κουταλιές πέστο

Εκτέλεση

Ρίξε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε τις ντομάτες και πασπάλισε τις με αλάτι. Μαγείρεψε τα για περίπου 12-15 λεπτά ώστε να μοιάζουν καραμελομένες. Βγάζουμε τα ντοματάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει για λίγα λεπτά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν χτυπήσουμε τα αυγά καλά καλά τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήστε τα για 2 λεπτά και μόλις η ομελέτα αρχίζει να πήζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το πέστο και τις ντομάτες στο ήμισυ της ομελέτας. Την διπλώνουμε στη μέση σαν σάντουιτς και το γυρνάμε συνέχεια για ένα λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα