Τέρμα το δωρεάν Facebook;

Πολλές φήμες κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, που θέλουν το γνωστό κοινωνικό δίκτυο Facebook να χρεώνει τους χρήστες του για κάθε post που πραγματοποιούν, βάζοντας τέρμα στην δωρεάν χρήση του.

Από την πλευρά της εταιρείας, αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν διαψεύσει την εν λόγω είδηση, διαβεβαιώνοντας ότι όσο υπάρχει το κοινωνικό δίκτυο, τα πάντα θα προσφέρονται δωρεάν.

Πως ξεκίνησε όμως αυτή φημολογία;

Από

το γενικό σύνολο των posts που πραγματοποιούμε στο προφίλ του, μόλις το 12% εμφανίζεται στους φίλους μας. Για όσους θέλουν να φαίνονται με μια πιο δυναμική εμφάνιση έχει δημιουργήσει την υπηρεσία "Highlight” για να επισημαίνει ένας χρήστης τη δημοσίευση που θέλει να δουν οπωσδήποτε οι φίλοι του.

Το Facebook σκέφτεται να κάνει τη "Highlight" υπηρεσία επί πληρωμή. Με αυτό τον τρόπο, όταν κάποιος θεωρεί ότι η ανάρτησή του είναι ιδιαίτερα σημαντική, θα μπορεί να την κάνει highlight καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο της τάξεως των 2 δολαρίων, δηλαδή περίπου 1,5 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας και θα ξέρει ότι θα εμφανιστεί σίγουρα στους φίλους του.

Πάντως, μέχρις στιγμής δεν είναι τίποτα σίγουρο και η εταιρεία θα προσπαθήσει να λανσάρει την ιδέα. Από την ανταπόκριση που θα έχει το εγχείρημα, θα αποφασιστεί τελικά εάν θα υλοποιηθεί, καθώς υπάρχουν από την πλευρά του Facebook φόβοι ότι και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορέσουν οι χρήστες να αντεπεξέλθουν στην καταβολή του αντιτίμου.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα