«Τεράστιες οι διαστάσεις στο θέμα των “στημένων” αγώνων»

Το σοβαρό θέμα των «στημένων παιχνιδιών» απασχόλησε την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συζήτησε σήμερα (Πέμπτη) την έκθεση της Κομισιόν και τα στοιχεία που έρχονται για το δημοφιλές άθλημα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «Γνωρίζω τα νεώτερα στοιχεία της Europol για τα στημένα παιχνίδια. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ακουμπάει μέχρι και ερασιτεχνικά αθλήματα. Το πρόβλημα και οι

αιτίες οφείλονται κατά τη γνώμη μου στο ότι υπάρχει ακραία εμπορευματοποίηση και η καθιέρωση του νόμιμου και του παράνομου στοιχήματος υπέσκαψε τα θεμέλια των αθλημάτων και κυρίως του ποδοσφαίρου».

Ο έμπειρος πολιτικός, διαπιστώνει πως «υπάρχει πρόβλημα με τις εθνικές αρχές που είτε δεν θέλουν είτε αδυνατούν να πάρουν μέτρα. Το αυτοδιοίκητο που επικαλούνται πολλές φορές δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να μην προχωρήσουμε σε αυστηρά μέτρα και κυρώσεις προκειμένου να υπερασπίσουμε, χωρίς αυταπάτες, στο μέτρο του δυνατού, τον αθλητισμό ,τα ιδεώδη του για τη νέα γενιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα