Τέλος του έτους θα ξεκαθαρίσει το δημοσιονομικό κενό

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε την ευκαιρία να δει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα τις 16ης Οκτωβρίου, μετά τη συνάντηση που είχε, με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε η πορεία της Οικονομίας και αναλύθηκαν οι θέσεις που έχουν εκφρασθεί από τους εταίρους της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Όσο αφορά το δημοσιονομικό κενό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θ’ αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος τού έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Νωρίτερα, σύσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με τη διαπραγμάτευση τόνισε πως το κρισιμότερο σημείο είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προσθέτοντας: «νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν όχι μόνο γιατί δε θα περάσουν αλλά και γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό». Χρειάζεται συγκροτημένη διαπραγμάτευση και όχι πολλές δηλώσεις σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν δυσκολίες στη συνεννόηση ανάμεσα στο ΔΝΤ και την τρόικα και πως «τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η γερμανική κυβέρνηση και κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα