Τέλος στη 15ετία για σύνταξη

Το τέλος της 15ετίας εργασίας ως βάση για τη συνταξιοδότηση έρχεται μέσω της διαπραγμάτευσης που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το μέτρο αυτό θεωρείται ότι ήδη έχει κλειδώσει, και θα εφαρμοσθεί το 2015 και θα προβλέπει τη σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη τόσο της κατώτατης όσο και της βασικής σύνταξης στις 6.000 ημέρες, δηλαδή την 20ετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω

μέτρο έχει ήδη γίνει δεκτό από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που οι δανειστές πιέζουν για δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και μείωση των κύριων συντάξεων έως και 20%. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα για ποιες ηλικίες θα ισχύσει αμέσως το μέτρο, το οποίο θα περιορίσει τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων με την κατώτερη σύνταξη, η οποία ενσωματώνει μεγάλο μέρος παροχής χωρίς αντίστοιχή καταβολή εισφορών.

Μέσα στο επόμενο διάστημα και ίσως πριν το τέλος του χρόνου δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, της ηλικίες και την σταδιακή αύξηση του ορίου της βάσης συνταξιοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα