Τέλος η εκεχειρία στη Συρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τερματισμό της εκεχειρίας κήρυξε ο συριακός στρατός, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι “τρομοκρατικές οργανώσεις” (δηλαδή, όλες οι οργανώσεις που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ) δεν τήρησαν καμία από τις προϋποθέσεις της εκεχειρίας, την οποία χρησιμοποίησαν για να επανεξοπλιστούν και την παραβίασαν 300 φορές!

Νωρίτερα,

το συριακό πρακτορείο Sana, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “καταφανή επίθεση”, καθώς το Σάββατο, βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στην ανατολική Συρία.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Κάθε φορά που το Κράτος της Συρίας προελαύνει στο μέτωπο και (καταγράφει πρόοδο) στη διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης, τα Κράτη που διάκεινται εχθρικά προς τα εμάς επιτείνουν την υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Τελευταίο παράδειγμα, η καταφανής επίθεση των ΗΠΑ εναντίον μιας θέσης του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS”.

Ρωσία: Ανίκανες να συνεργαστούν οι ΗΠΑ


Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, στενότερος σύμμαχος του Άσαντ, αναφέρει πως τελικά η εκεχειρία δεν έχει νόημα, μετά τις συνεχείς παραβιάσεις των ανταρτών και την “ανικανότητα” των ΗΠΑ να συνεργαστούν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα ο ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν “κανέναν αποτελεσματικό μοχλό άσκησης επιρροής στην αντιπολίτευση στη Συρία”, ενώ τονίζει ότι “δεν έχει νόημα η μονομερής τήρηση της εκεχειρίας από την κυβέρνηση της Συρίας, από τη στιγμή που οι αντάρτες δεν την σέβονται”.

Το άρθρο Τέλος η εκεχειρία στη Συρία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα