Τέλος δράσης για τους “ληστές του μεσονυκτίου”

Οι «ληστές του μεσονυκτίου», οι οποίοι από τις αρχές Μαρτίου στοχοποιούσαν και λήστευαν υπαλλήλους Μίνι Μάρκετ και Καφέ στα χέρια των Αρχών. Πρόκειται για τη συμμορία νεαρών-ένας 18χρονος, τρεις 19χρονοι κι ένας 20χρονος- οι οποίοι ξεκίνησαν τις ληστρικές επιδρομές σε καταστήματα, που διανυκτέρευαν στις 9 Μαρτίου και οι οποίοι βρέθηκαν με χειροπέδες στις 25 Απριλίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οπλισμένοι με πτυσσόμενο μαχαίρι και σιδηρογροθιά, λέει η Αστυνομία, προχωρούσαν σε ληστείες βιοπαλαιστών, αλλά και σε διαρρήξεις φαρμακείων,

βενζινάδικων και άλλων καταστημάτων, με στόχο πάντα την αρπαγή των ταμειακών μηχανών. Στα ίχνη της συμμορίας των νεαρών, οι οποίοι άλλαζαν συχνά τη σύνθεση της συμμορίας για να αποπροσανατολίζονται οι αστυνομικοί, όταν εξασφάλιζαν και εξέταζαν τα βιντεοληπτικά υλικά, που κατέγραφαν τις εισβολές, μπήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από τις 9 Μαρτίου

«Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «οι προαναφερόμενοι, από 09 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια αναλύεται το σχέδιο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών:

«Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν». Σημειώνεται τέλος ότι τέσσερις εκ των συλληφθέντων, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Τα μέλη της ομάδας αυτής παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα στον ανακριτή καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα