Ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες για την έγκριση της δόσης

Ταξίδι στις Βρυξέλλες έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους κ.κ. Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης για την Ελλάδα, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει «στον αέρα». Η σχετική απόφαση

πήρε αναβολή για το Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκτακτο Eurogroup στις 26 του μήνα.

Αυτή όμως είναι η αισιόδοξη εκτίμηση, αφού το κυβερνητικό επιτελείο δεν μπορεί να αποκλείσει να ληφθεί η απόφαση τον Δεκέμβριο, αφού προηγουμένως θα έχει περάσει από τα κοινοβούλια της Γερμανίας και άλλων χωρών.
Η αβεβαιότητα ως προς την εκταμίευση της δόσης αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας αφού όπως της καταλογίζει η αντιπολίτευση «τα μέτρα τα ψήφισε, αλλά τα χρήματα δεν τα πήρε».

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση των «Friends of Cohesion» για το επόμενο ΕΣΠΑ για τα έτη 2014-2020. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αλλάξει η κατανομή των πόρων για την Ελλάδα που έχει γίνει με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2008-2009 και να ληφθεί υπόψη η ύφεση και τα νέα στοιχεία των τελευταίων τριών ετών. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα