Τατσόπουλος: Μαθουσαλίξ… ο Γλέζος-Θα καταψηφίσω την απλή αναλογική

Μια ραδιοφωνική συνέντευξη γεμάτη ειδήσεις παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας την κριτική του Γλέζου στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την απλή αναλογική.

Μιλώντας στο Βήμα ΦΜ είπε μεταξύ άλλων πως «Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...» (εννοώντας τον γνωστό ήρωα Μαθουσαλίξ) καθώς και ότι «ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά

η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε ότι «η απλή και άδολη αναλογική έχει "μπει στη φορμόλη" τα τελευταία χρόνια» και πως δεν κατανοεί τις προτάσεις «να νεκραναστηθεί». «Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία», είπε και συνέχισε «εάν έρθει στη Βουλή οποιαδήποτε πρόταση, θα την καταψηφίσω. Θα εξαρτηθεί από το ποια είναι. Απλή και άδολη αναλογική; Να πάμε στο 50%; Αυτή δεν νομίζω ότι τη συζητάει κανένας, εκτός από τον Μανόλη Γλέζο. Δεν τη συζητάει κανένας στα μεγάλα κόμματα».

«Αν θέλεις αύριο το πρωί να εφαρμόσεις απλή και άδολη αναλογική, απλώς αποδέχεσαι δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη στον αιώνα τον άπαντα στο ορατό μέλλον, στα επόμενα 50-100 χρόνια και δεύτερον, ως απόρροια του πρώτου, αποδέχεσαι συμμαχικές κυβερνήσεις. Και ερωτώ: υπάρχει κουλτούρα συμμαχιών στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τατσόπουλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους σε ανάρτηση του στο facebook σχετικά με το σχόλιο του για τον Μ. Γλέζο, για τον οποίο υποστήριξε πως ό, τι είπε ήταν χιουμοριστικό: «Mια ανάλαφρη κουβέντα το πρωί στον ΒΗΜΑ FM γύρω από τους ήρωες του Αστερίξ -με αφορμή ένα εστιατόριο ονόματι "Δρυίδης"- ανηφορίζει ήδη προς τη γνωστή διαδικτυακή Λεωφόρο της Παράνοιας. Με παρηγορεί τουλάχιστον ότι ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος γνωρίζει πόσο τον σέβομαι και τον αγαπάω».

Keywords
Τυχαία Θέματα