Ταλιμπάν – επιθέσεις: Τι αποκαλύπτουν εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ

Εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ που περιγράφουν απειλές, λεηλασία των γραφείων στην Καμπούλ και σωματική κακοποίηση του προσωπικού του Οργανισμού από τους Ταλιμπάν, επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το έγγραφο, ένας υπάλληλος είπε ότι τον σταμάτησαν οι δυνάμεις των Ταλιμπάν καθώς προσπαθούσε να φύγει από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Κυριακή. Όταν βρήκαν την ταυτότητά των Ηνωμένων Εθνών, τον χτύπησαν. Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι μια μέρα αργότερα,

τρεις άγνωστοι άνδρες επισκέφθηκαν το σπίτι ενός άλλου υπαλλήλου του ΟΗΕ που ήταν εκείνη τη στιγμή στη δουλειά. Ρώτησαν τον γιο του που βρίσκεται ο πατέρας του και τον κατηγόρησαν ότι είπε ψέματα.

Οι Ταλιμπάν προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους Αφγανούς ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα για άτομα που συνεργάστηκαν με ξένες δυνάμεις, αλλά εμφανίζονται αναφορές που υποδηλώνουν το αντίθετο. Τα παραπάνω περιστατικά είναι μεταξύ των δεκάδων που περιέχονται στο εσωτερικό έγγραφο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που είδε το Reuters και περιγράφει τις καλυμμένες απειλές, τη λεηλασία των γραφείων του ΟΗΕ και τη σωματική κακοποίηση του προσωπικού από τις 10 Αυγούστου, λίγο πριν ανέβουν στην εξουσία οι Ταλιμπάν.

“Με χτύπησαν … είμαι Αυστραλός πολίτης”

Την ίδια στιγμή ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι ήταν Αυστραλός πολίτης ξυλοκοπήθηκε από τους Ταλιμπάν καθώς προσπαθούσε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα σε ένα σημείο ελέγχου των Ταλιμπάν με αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του, λέγοντας: “Με χτύπησαν… είμαι Αυστραλός πολίτης”. Στη συνέχεια μιλά για την προσπάθειά του να φτάσει στο αεροδρόμιο, αν και τα λόγια του αποκρύπτονται εν μέρει από τον ήχο των Ταλιμπάν που πυροβολούν πάνω από το κεφάλι του – πριν κοπούν τα πλάνα Η τύχη του άνδρα, όπως αναφέρει η Daily Mail είναι προς το παρόν άγνωστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα