Τα «τσούγκρισαν» στο ΕΚΠΑ –Στον «αέρα» η απεργία

Διασπαστικές κινήσεις για την άμεση λήξη της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρίσκονται σε εξέλιξη, τις τελευταίες ώρες. Όλα ξεκίνησαν όταν το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων ανακοίνωσε τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρά την αντίθετη απόφαση που έχει ληφθεί από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ωστόσο, το προεδρείο, με σημερινή του ανακοίνωση, θεώρησε σκόπιμο να

γνωστοποιήσει πως η απεργιακή κινητοποίηση έχει λήξει, υποστηρίζοντας πως κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση στην οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες, δεν υπήρξε απαρτία.

Το προεδρείο γνωστοποίησε επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ” αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Την ίδια ώρα, η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του ΕΚΠΑ, με σημερινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για την αναγκαιότητα διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στον υπουργό σχετικό κείμενο με τα ζητήματα που χρήζουν αποσαφήνισης στο πλαίσιο της πρότασης που έχει κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα