Τα τηλεφωνήματα του τρόμου απλώνονται σε όλη την Ελλάδα

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Μορφή επιδημίας, που… εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, παίρνουν τις τελευταίες ημέρες τα νυχτερινά τηλεφωνήματα του τρόμου από οργανωμένους κακοποιούς σε ανύποπτα θύματα, που ξυπνούν με εφιάλτες!

Περισσότεροι από 230 πολίτες, σε χρονικό διάστημα το πολύ δέκα ημερών, έγιναν αποδέκτες τηλεφωνικών κλήσεων μέσα στα άγρια χαράματα, από άτομα που τους συστήνονταν ως αστυνομικοί και μάλιστα διεφθαρμένοι! Για να πληροφορήσουν τα εμβρόντητα και μισοκοιμισμένα θύματά τους ότι το παιδί τους ή κάποιο άλλο στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε προκαλέσει σοβαρό ή και θανατηφόρο

τροχαίο. Και κάπου εκεί έπαιζαν το χαρτί της διαφθοράς! «Έχω τον τρόπο να τον βγάλω από το κρατητήριο, αρκεί κι εσείς κάτι να δώσετε»!

Στόχευαν να βγάλουν 400.000 ευρώ από 82 θύματα!
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της συμμορίας ήταν δια της απάτης του τρόμου να αποκομίσουν άνω των 400.000 ευρώ από 82 θύματα, που έβαλαν στο στόχαστρο «για να αφήσουν ελεύθερους υπαίτιους τροχαίων»! Τουλάχιστον ένα μέλος της συμμορίας, που έδρασε και δρα πιθανότατα ακόμη στην Κεντρική Ελλάδα, βρήκε τον δάσκαλό του από μια 40χρονη γυναίκα, την οποία προσπαθούσε να πείσει ότι ο γιος της κρατείται. Ζήτησε 6.000 ευρώ και η γυναίκα-ντετέκτιβ, σε συνεργασία με την αστυνομία, τον έφερε σε ραντεβού, αλλά εκεί τον περίμεναν χειροπέδες, μόλις πήρε στα χέρια τα χρήματα. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο… εισπράκτορας του κυκλώματος. Ψάχνουν τώρα να βρουν τους υπόλοιπους, που πιθανόν συνεχίζουν.

Επιχείρησαν να εξαπατήσουν 142 άτομα σε 5 νύχτες!
Ένα δεύτερο κύκλωμα, που χρησιμοποιούσε τις ίδιες μεθόδους περί διεφθαρμένων αστυνομικών και ξαφνικών τηλεφωνημάτων, προχωρούσε ακόμη περισσότερο την παγίδα. Ένα μέλος της ομάδας, την ώρα της συνομιλίας, εκμεταλλευόμενο την αγωνία του θύματος μέσα στη νύχτα, άρχιζε να κλαίει γοερά, μακριά από την τηλεφωνική συσκευή, και να φωνάζει να «δοθούν τα χρήματα», υποδυόμενο το συγγενικό πρόσωπο του θύματος. Τελευταίο θύμα αυτής της ομάδας, που δρα ακόμη, μια ηλικιωμένη γυναίκα, από την οποία απαίτησαν να τους «λαδώσει» με 6.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον εγγονό της! Η Αστυνομία παρακολουθούσε τις κινήσεις του 24χρονου «ταμία», ο οποίος συνελήφθη όταν πήγε να παραλάβει τα χρήματα. Από την έρευνα έχει προκύψει ότι ο 24χρονος, βουλγαρικής καταγωγής, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, σε μόλις πέντε 24ωρα επιχείρησαν να εξαπατήσουν 142 ανύποπτους πολίτες την ώρα που κοιμούνταν!

Τι συστήνει η Αστυνομία
Οι αστυνομικές αρχές εφιστούν προσοχή προς όλους και ιδιαίτερα στα άτομα μεγάλης ηλικίας και τους συστήνουν: Να κρατούν την ψυχραιμία τους, να μην είναι ευκολόπιστοι και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το πιο κοντινό και οικείο πρόσωπο για να διασταυρώνουν τις πληροφορίες, που τους δίνουν άγνωστα πρόσωπα από τηλεφώνου ή και δια ζώσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα