Τα τέσσερα λάθη που ξεραίνουν τα μπισκοτάκια μας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα θέλουμε με τον καφέ, με το τσάι και η μυρωδιά τους μας σπάει τη μύτη κάθε φορά που η νοικοκυρά του σπιτιού τα έχει βάλει στο φούρνο…

Σαν της γιαγιάς όμως, εκείνα τα μαλακά και σχεδόν… ζουμερά μπισκοτάκια, σπάνια τα βρίσκεις. Γιατί τις περισσότερες φορές, λίγα λεπτά αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, ξεραίνονται. Τι γίνεται με λάθος τρόπο;

Δείτε τα 4 βασικά λάθη:

Δεν «χτυπάτε» το βούτυρο με τα αυγά αρκετή ώρα

Το θέμα δεν είναι να ανακατέψετε απλώς αυτά τα δύο υλικά, αλλά να τα χτυπήσετε μέχρι να προκύψει ένα μίγμα ομοιογενές,

ελαφρύ και αφράτο. Ιδανικά λοιπόν η διαδικασία του «χτυπήματος» πρέπει να γίνεται με μίξερ και να διαρκεί τουλάχιστον 5 λεπτά (αν την κάνετε με το χέρι, χρειάζεται τουλάχιστον 8 λεπτά).

Βάζετε τα υλικά κρύα, από το ψυγείο

Και όχι σε θερμοκρασία δωματίου όπως, ξεκάθαρα, αναγράφεται στη συνταγή. Υπάρχει λόγος που μερικές συνταγές, όπως αυτές για τα μπισκότα, θέλουν το βούτυρο, τα αυγά ή το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και αυτό γιατί έτσι παγιδεύεται αέρας μέσα στο μίγμα, πράγμα που τα κάνει πιο αφράτα.

Χρησιμοποιείτε παλιά ταψιά που έχουν μαυρίσει

Όσο περίεργο και να σας ακουστεί, έχει και αυτό τη σημασία του, αφού αυτά τα ταψιά (τα οποία συνήθως είναι και αντικολλητικά) κάνουν τα μπισκότα να «καίγονται» από κάτω. Προτιμήστε ένα καινούριο ταψί αλουμινίου και, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, στρώστε πάνω σε αυτό μια λαδόκολλα.

Τα ψήνετε περισσότερη ώρα

Ο ιδανικός χρόνος ψησίματος είναι να τα αποσύρετε από το φούρνο όταν ψηθούν οι άκρες, ακόμα κι αν το εσωτερικό τους παραμένει ακόμα ελαφρώς ρευστό. Μη τα βγάλετε κατευθείαν από το ταψί. Καλύτερα να τα αφήσετε να κρυώσουν πάνω σε αυτό για 10 λεπτά. Έτσι, απορροφούν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται για να είναι μαλακά.

Το άρθρο Τα τέσσερα λάθη που ξεραίνουν τα μπισκοτάκια μας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα