Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επαναληπτικών εκλογών

«Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου, να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση Αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη», δήλωσε χθες μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μια ομιλία, με σαφή προεκλογικά «σημάδια».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

είναι να αποσπάσει την αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουνίου και όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», δύο είναι στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ: Η μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα, ώστε εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και η προεκλογική διεύρυνση των δυνάμεών του με νέες συνεργασίες.

Στελέχη του Συνασπισμού εκτιμούν ότι «οι πιθανότητες για προεκλογική συνεργασία στην παρούσα φάση είναι μεγαλύτερες με δυνάμεις, όπως η Κοινωνική Συμφωνία».

Μάλιστα, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη φαίνεται ότι «ρίχνει γέφυρες» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και απαιτείται ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας», αλλά και «η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας, η Κοινωνική Συμφωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται».

Εξάλλου, ήταν ξεκάθαρη η «επίθεση» του κ. Τσίπρα στα δυο μεγάλα κόμματα δηλώνοντας: «Οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν. Πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα