Τα πλάνα του Σάντος εν όψει Πορτογαλίας

Την τελευταία της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Ελλάδας, η οποία θα ταξιδέψει αύριο για την Πορτογαλία, όπου το Σάββατο αντιμετωπίζει τους Ίβηρες – στο πρώτο από τα τρία φιλικά πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το θετικό είναι ότι ο πρώτος κύκλος της προετοιμασίας στην Αθήνα ολοκληρώθηκε χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Το σημερινό πρόγραμμα ήταν διάρκειας 1,5 ώρας, στο οποίο ο Φερνάντο Σάντος

έδειξε την ενδεκάδα που προσανατολίζεται να παρατάξει στο πρώτο φιλικό με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός (όπως συνηθίζει) άλλαζε τους τερματοφύλακες.

Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – έπαιξαν οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Μανιάτης και ο Τζιόλης, με τον Κατσουράνη να είναι πιο μπροστά.

Την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου, ο οποίος επέστρεψε μετά τη χθεσινή δοκιμή του Σάντος με τον Γκέκα.

Την άλλη ομάδα αποτέλεσαν οι – από δεξιά προς αριστερά - Βύντρα, Μόρας, Σάμαρης, Τζαβέλλας, «κόφτης» ο Ταχτσίδης, μπροστά του ο Καραγκούνης (αριστερά), ο Κονέ (δεξιά), Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Γκέκας ήταν στην επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος κόουτς δούλεψε μία άσκηση στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου (δέκα επί δέκα) χωρίς τερματοφύλακες με τις προαναφερόμενες ομάδες, οι οποίες προσπαθούσαν να σκοράρουν σε μίνι τέρματα. Στόχος ήταν το καλύτερο τελείωμα των φάσεων, όπως και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Επίσης, για περίπου δέκα λεπτά δούλεψε στα στημένα (κόρνερ και φάουλ), με εκτελεστές τον Χοσέ Χολέμπας και τον Γιώργο Σαμαρά.

Οι παίκτες είναι ελεύθεροι μέχρι τις 21:00, όταν και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Εθνική. Αύριο στις 11 το πρωί αναχωρεί η αποστολή για την Πορτογαλία, όπου θα το Σάββατο αντιμετωπίζει τους Ίβηρες σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα.

Η προπόνηση πριν από το φιλικό είναι στις 21:00 (Ώρα Ελλάδας) με τον Σάντος να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου 45 λεπτά νωρίτερα.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα